İngilizce Öğretimi ve Dilin Güzellikleri Semineri Gerçekleştirildi

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, ÇAKÜ Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Arpa tarafından, Çankırı Hacı Murad-ı Veli Ortaokulunda “İngilizce Öğretimi ve Dilin Güzellikleri” konulu bir seminer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Çok Dillendirdik” projesi kapsamında gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk yaptı.

Seminerde; dilin ortaya çıkış serüveni, dil öğrenmenin zorlukları ve kolaylıklarına değinen Halil İbrahim Arpa, öğrencileri dil öğrenmeye teşvik edecek bazı güncel yöntemlerden de bahsetti. İyi bir dil öğrenmenin, önce kendi dilini iyi bilerek mümkün olacağını ifade eden Arpa, yeni bir dil bilmenin ise kişiye yeni bir dünyanın kapılarını açacağını dile getirdi.

Seminer, soru-cevap bölümü ile son buldu.

Yayınlanma Tarihi: 23 Mart 2023 Perşembe